Men som "bevis" för att det faktiskt räcker är de bär och grönsakerna som finns i frys, skafferi och källare. Frysta och förvällda kålrötter, broccoli, blomkål, ärtor och bönor i olika varianter finns i frysen så det räcker fram till höstens skördeperiod. Det finns även några påsar av rabarber, hallon och vinbär till vårens muffins och pajer.
Och i skafferiet finns gul lök så det räcker ännu i någon månad och i jordkällaren finns chutney, äpplemos, inlagda rödbetor och syltat squash så det räcker en bra bit in på hösten. Tidigare i vår grävdes palsternackor upp och i jorden finns fortfarande svartrot kvar från förra årets sådd. Så även tidigt på våren, innan jag ens har börjat så, kan vi skörda och få färska grönsaker.
Det känns helt underbart att veta att med en arbetsinsats, som är långt mindre än man kan tro, så får vi grönsaker som är garanterat närodlat och fria från bekämpningsmedel, konstgödsel och annat som man inte vill få i sig tillsammans med sin mat.
Detta är livskvalitet för mig.....
Timjanbusken har fått fint sällskap av en akleja...och tyvärr även gräs...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar