söndag 20 februari 2011

Smällkallt och vintervitt


Det är smällkallt ute och vintervitt! Väldigt mycket februari helt enkelt. Väldans vackert och det droppar skönt från taken när solen ligger på.

Visst längtar jag efter vår och sommar, men på något vis har jag vant mig vid att det är vinter och kallt, eller vad man nu kan kalla det jag just nu känner för smällkallt och vintervitt.

Så här års brukar jag vara långt mer jag-längtar-efter-våren-hispig, och lägga märke till vartenda tecken som kan tyda på att snart...snaaaart...är det vår. Visst längtar jag efter vår nu också, men i år tänker jag faktiskt inte så mycket på det och letar inte maniskt efter vårtecken och kollar klockan och tänker...."Ååååå.....klockan är halv fem och det är fortfarande ljuuuuust uuuute"...inte lika ofta i alla fall.

Det ÄR vinter just nu och jag tänker att det är rätt ok...ändå...även om jag är less på att halka omkring. Framför allt vill jag ju inte att tiden skall gå fortare än vad den redan gör. För livet rusar fort nog. Så just nu trivs jag med vintern bättre än vad jag brukar så här års och tänker att det är rätt gött att ha våren att se fram emot. Jag har helt klart ett mindre energikrävande förhållande till vintern just i år  ;-)

Och det går ju alltid att sticka ner näsan i miniväxthusen som står lite överallt i fönstren.....

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Åh vilken härlig Blogg! Glad att jag hittat hit, för hit kommer jag snart igen! På min blogg har jag dig nu i listan!
  Ha det gott! / Helena

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med ljus! Var ute på långpromenad i strålande solsken! Stannade till flera gånger och bara njööööt. Mera sol. Kanske att våren kommer tillslut?!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig bild. Kika förbi min blogg. Jag har något till dig där :-)

  SvaraRadera
 4. Trevliga funderingar. Som "norrländska" är jag van att snön ligger in i april. Marsvår med soliga vidder, drickchoklad i termos coh apelsiner är minnen för livet.
  Men dagsmeja förhöjer känslan att något annat väntar. Tulpanlökarna rör sig nog under det värmande snötäcket.

  Än en gång - undervart trevligta tankar du för fram.

  SvaraRadera
 5. Helena: Hej och välkommen! Roligt att du gillar bloggen :-)

  Bondjäntan: Visst känns det att våren är på väg....

  Anna H: Tack för utmärkelsen :-)

  Mrs Universum: Jag är glad om snön släpper taget lite tidigare :-)

  SvaraRadera