torsdag 17 februari 2011

Läsvärda överraskningar i brevlådan


I dag låg tidningen Åter och väntade i brevlådan när vi kom hem. Lycka!

Jag tycker tidningar, av modell månadsmagasin, blir allt ointressantare för var år som går. Tidningarna lider allt mer av lättsmälthet.. det är bildkollage på bildkollage och till det kortkorta texter som inte leder djupare än nån millimeter under den glassiga ytan...och är därmed varken till nytta eller nöje. Tycker jag. Visst finns det undantag. Och visst finns det många tidningar som jag ännu inte har bläddrat i, som jag därmed näppeligen kan ha någon åsikt om....

Ett stort undantag till den här förtunningen av textmassa och innehåll är i alla fall Åter.

Åter är en tidning som är helt späckad med inspiration och intressanta artiklar, här rymmer varenda sida nyttig fakta och stor kunskap. Är man inte det minsta intresserad av odling och djurhållning, syltning och slakt, redskap och hantverk, allt med inriktning mot självhushåll, så är kanske tidningen inte fullt så spännande. Men i min värld är den en av de bästa tidningarna  :-)

Inte nog med att Åter kom den här veckan. Häromdagen låg det två paket med böcker, Välfärd utan tillväxt av Tim Jackson och Vasa döttrarna av Karin Tegenborg Falkdalen, samt ytterligare en tidning som jag också gärna bläddrar och läser i - Hemslöjd, som har fått ny layout...och även nytt namn.

Så nu skulle jag lätt kunna ägna de närmaste veckorna, uppkrupen i soffan, med att läsa och läsa. Men med nya glasögon som ögonen inte ännu har vant sig vid så lär jag få portionera ut mitt läsande i små doser. Skulle nog fått göra det ändå...även utan nya glasögon... för varken jobb eller gård skulle "acceptera" att jag försvann in i braiga tidningars och böckers värld.... helt och hållet....

4 kommentarer:

 1. Jag håller med till fullo! Läser både Åter och Hemslöjd med nöje.

  SvaraRadera
 2. Har påbörjat min Åter uppkrupen i soffan, den räcker länge om man tar den i små portioner. Det enda tråkiga med den är att den kommer alldeles för sällan. Men man blir desto gladare när den dimper ned i lådan !! Underbar tidning.

  SvaraRadera
 3. Åter tycker jag också om.
  Väldärd utan tillväxt har jag inte hört talas om men titlen är väldigt tilltalande! kanske kan du ge en liten recension senare?

  SvaraRadera
 4. Låter som om jag borde prenumerera på Åter..! ;-)

  SvaraRadera