tisdag 26 april 2011

Vitt i backarna


Det är vårgrönt och vitsippsvitt i backarna i Göteborg och Korsvägen blev riktigt vårvacker med sina blommande träd.

Vitsippan är en vårblomma som jag är synnerligen förtjust i. Jag blir alltid varmlycklig av att se dem växa sådär tätt, tätt som vitsippor gör under träd som fortfarande släpper igenom solljuset genom sina olövade trädkronor. Vitsipporna får mig att längta till Vitsippsdalen i Botaniska Trädgården i Göteborg.


När vi bodde i Göteborg var det vårtradition att vandra runt längs stigarna i Vitsippsdalen och varje vår blev jag lika hänfört lycklig över alla dessa vita blommor som växer i slänterna ner mot bäcken.

Jag bara måste dit i vår! Jag vill känna den där förundran över hur allt det vintergråa på nästan ingen tid alls kan bytas ut mot något som är skirt grönt och vitsippsvitt.


Idag fick jag en försmak på vad som väntar i Botaniska när jag promenerade från Korsvägen mot Chalmers, för även i centrala Göteborg har vitsippsbackar.

3 kommentarer:

 1. Älskar både vit och blåsippor!

  SvaraRadera
 2. Ja, Göteborg på våren är nåt alldeles särskilt. Sedan vi flyttade från staden så klarar jag mig ganska bra med att bo en bit därifrån. Men på våren blir jag alldeles sjuk och längtar och längtar dit. Vet inte riktigt vad det är men för mig är Göteborg som en drog om våren och jag bara måste dit.

  SvaraRadera
 3. Woah! I'm really digging the template/theme of this website. It's simρlе, уet еffective.
  A lot of timeѕ it's very difficult to get that "perfect balance" between superb usability and visual appearance. I must say that you've done a veгу good job with this.
  In аdԁition, the blog loads νerу quіck for me оn Intеrnеt explorer.
  Οutѕtanding Blog!

  my web sitе - payday loans

  SvaraRadera