Nu är det osannolikt grönt ute och de grönaste partierna står kirskålen ofta för. Det har även gått osannolikt fort - från att allt varit gråbeigt till hysteriskt grönt, men det har ju varit sommarvarmt i snart en vecka så egentligen är det inget att förvånas över.
Det är bara att glädjas över värmen och allt det gröna. Och passa på att plocka av det naturen bjuder på i form av nässlor och kirskål. För nu växer det mat precis överallt :-)
I går kväll blev det en gryta på just nämnda kirskål och nässlor. Receptet kommer här....
kirskål - rensad och hackad
nässlor - rensade och hackade
palsternacka - tärnade
ungtupp - strimlad bröstfilé
lök och vitlök - hackade
fetaost - tärnad
ajvar relish - efter tycke och smak
dijonsenap - även det efter tycke och smak
redning på mjölk och mjöl
Låter supergott! Vad bra att ni tar vara på naturens nyttigheter.
SvaraRaderaSka plocka nässlor och kirskål imorgon.
SvaraRaderaTänkte testa att göra pesto på nässlorna och ha kirskål i salladen!
Funkar det med!
Glad påsk också...
Oj så fint det ser ut! Härligt med gratis grönt i grytan och inte behöver man så det! Här har det ännu inte blivit grönt, några ynka kirskålsskrutt plockade jag och satte på smörgåsen. God fortsättning på påsken!
SvaraRadera