lördag 23 april 2011

Gryta på nässlor och kirskål


Nu är det osannolikt grönt ute och de grönaste partierna står kirskålen ofta för. Det har även gått osannolikt fort - från att allt varit gråbeigt till hysteriskt grönt, men det har ju varit sommarvarmt i snart en vecka så egentligen är det inget att förvånas över.

Det är bara att glädjas över värmen och allt det gröna. Och passa på att plocka av det naturen bjuder på i form av nässlor och kirskål. För nu växer det mat precis överallt  :-)

I går kväll blev det en gryta på just nämnda kirskål och nässlor. Receptet kommer här....


kirskål - rensad och hackad

nässlor - rensade och hackade

palsternacka - tärnade

ungtupp - strimlad bröstfilé

lök och vitlök - hackade

fetaost - tärnad

 
ajvar relish - efter tycke och smak

 dijonsenap - även det efter tycke och smak

redning på mjölk och mjöl

....och så vatten, peppar och salt. Det blir garanterat en god och nyttig gryta  :-)

3 kommentarer:

  1. Låter supergott! Vad bra att ni tar vara på naturens nyttigheter.

    SvaraRadera
  2. Ska plocka nässlor och kirskål imorgon.
    Tänkte testa att göra pesto på nässlorna och ha kirskål i salladen!
    Funkar det med!
    Glad påsk också...

    SvaraRadera
  3. Oj så fint det ser ut! Härligt med gratis grönt i grytan och inte behöver man så det! Här har det ännu inte blivit grönt, några ynka kirskålsskrutt plockade jag och satte på smörgåsen. God fortsättning på påsken!

    SvaraRadera