tisdag 6 september 2011

Grötigt...

Jag är inne i en havregrynsgrötperiod. Jag hamnar där ibland...och då undrar jag alltid hur jag kunde "glömma bort" att gröt är så bra mat. I synnerhet när jag kommer hem från jobbet, då jag är vrålhungrig....och bland värre än så.

Gröt går snabbt att laga och det mättar ordentligt. Perfekt när hunger och trötthet har tagit över helt.

Och så är det ju så gott med äpplemos till havregrynsgröt. Väldans gott...

Jag kokar gröten med mjölk istället för vatten. Blir godare med mjök tycker jag. Sen brukar jag även hiva i några russin, som får koka med, för att få lite sötma utan att det blir sockersött.

Gröten serverar jag antingen med mjölk eller med filmjölk. Det senare tar jag lite åt gången då filmjölken gärna vill dela på sig av den heta gröten.

Magen kurrar och jag längtar hem till min gröt....tur att jag snart är hemma. Nästa stopp skall jag kliva av tåget....

5 kommentarer:

 1. Jisses, nu skrev du så fint om havregrynsgröten att jag fick lust att koka gröt åt mig också. Jag har inte ätit sådan på länge, länge men nu blir det av:)

  Karin

  SvaraRadera
 2. Underbart!

  Mina barn älskar havregrynsgröt, gärna med smör och kanel. Eller äppelmos...eller lingon...

  SvaraRadera
 3. Min lilla fru, du vet, är ingen grötälskare. Om man inte skär ner äppelbitar som får koka med och kompletterar med några solrosfrön, kanel, en klick smör och en sked honung. Och så ska det vara gräddmjölk till. Där någonstans är man väl iofs inne i någon sorts gråzon i gränslandet mellan gröt och flytande äppelpaj/godis... // Jakob

  SvaraRadera
 4. Hej hej.... här är ett nytt fan av din blogg, hittade hit igår när jag sökte på passer-prylen till assistenten, hade tappat bort min och fick låna maskin. De blev 30 burkar äppelmos, hälften rosa och resten gul som vanilgt, sååå fint.

  Har plöjt genom din blogg nu sen igår, läst mycket om era odlingar och hur du tar reda på allt, sååå intressant. :) Jag är likadan men kanske är lite feg på vissa håll, men nu ska jag prova mer. Duu.. jag önskar en bild av ditt härliga förvaringsutrymme/matkällare.

  Tack för en häligt blogg och en stor kram från Helena i Uppland

  SvaraRadera
 5. Pettas: Hoppas det smakade :)

  Fjällmor: Smör har jag aldrig provat till gröten...kan ju i och för sig bero på att jag inte är så förtjust i smör. Men jag skulle nog kunna tänka mig "förstadiet" till smör...vispad grädde ;-)

  Jakob: Äppelkaka är gott, gröt är gott.... och säkert en kombination :-)

  Helena: Hej och välkommen till bloggen. Roligt att du har hittat hit :-)
  Och jag skall försöka komma ihåg att ta med mig kameran nästa gång jag besöker skafferiet i källaren....bild kommer.

  SvaraRadera