lördag 7 maj 2011

Kanske lite starkare....

Sommaren kom tillbaks lagom till helgen efter en halv vecka av vinter, med frostnätter och snö.

När helgen bjuder på finväder så är det bara att passa på att fixa med grönsakslanden. Och det är vad jag har gjort dagen lång tillsammans med mor.

Vet inte om jag har blivit starkare eller om det är för att den torra jorden är betydligt lättare att vända jämfört med för två veckor sedan, då jorden var blötare. I vilket fall som helst kändes det betydligt lättare att gräva upp grönsaksland denna gång och ryggen gör inte alls ont. Möjligen kan det vara en kombination...vill bra gärna tro att jag har blivit starkare i mina rygg- och armmuskler  ;-)

Det har inte bara grävts och rensat bort ogräs. Jag har även fått ner saker i jorden också. Några sorter av morötter och sallad samt svartrot, gul lök, röd lök och charlottenlök. Totalt tre bäddar på 3 x 1,2 m är färdigsådda och ytterligare två bäddar är fördigvända och redo för sådd.

Kvar finns fem grönsaksbäddar att rensa och gräva upp samt att jag planerar för att gräva bort grässvålen för att anlägga ytterligare en bädd. Så nog finns det att göra maj månad ut  :-)

3 kommentarer:

  1. Klart att du blivit starkare :) Vad härligt att du fått ner så många olika fröer i jorden. Man blir lika glad varje gång när man ser att fröna börjar gro och spira.

    SvaraRadera
  2. Härligt att slippa ryggont, själv har jag rejält ont men kör på ändå ;-)

    SvaraRadera
  3. Jag är inte så snabb idag. Stel och öm...;-)

    SvaraRadera