onsdag 4 maj 2011

Lyxfunderingar...

Är det verkligen lyx att kunna köpa alla råvaror året runt - eller leder det bara till att all mat blir "vardag"? Ett överflöd av varor men inget att längta efter....att se fram emot när det är säsong.

Just nu är palsternackor lyx för oss då vi har börjat äta det igen efter ett långt uppehåll under vintern. När tjälen gick ur marken gick det att åter börja skörda palsternackor och därmed finns de åter på menyn i vårt hushåll.

Palsternackorna som har vinterförvarats i jorden för att ge färska rotfrukter till våren. Nu är de uppgrävda för att inte riskera att de bli mat till vårens skadeinsekter. Istället är grönsakslådan i kylen full med färska fina rotfrukter.

Måste nog lyxa till det med en krämig soppa på palsternacka. Det har jag inte ätit på länge.....

4 kommentarer:

  1. Åh, palsternacka som är så gott! Avis!

    SvaraRadera
  2. Gratinerad hel palsternacka i grädde.. det är så gott! :-)

    SvaraRadera
  3. Håller helt med dig.
    Dessutom lät det riktigt gott, jag brukar göra palsternackspuré med persilja, smör och en skvätt grädde.
    Kan ätas till allt!

    SvaraRadera